Shortlease FAQ

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden over shortlease. Staat uw vraag er niet bij? Laat het ons weten en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Hoe kan ik een auto shortleasen?

Bij een auto leasen kunt u kiezen uit drie vormen:

Financial Lease: Een lange termijn contract waarbij u de meeste kosten moet dragen, na afloop wordt de auto uw eigendom. In feite is dit een auto kopen op afbetaling waarbij de maandelijkse kosten sterk kunnen variëren.

Private Lease: Geschikt voor particuliere automobilisten, vrijwel alle kosten waaronder onderhoud, verzekering en wegenbelasting zitten reeds in de prijs, de leasemaatschappij blijft eigenaar van de auto.

Operational Lease: In basis gelijk aan een Private Lease waarbij in dit geval een bedrijf het leasecontract afsluit. Bij een Netto Operational Lease contract betaalt de gebruiker de meeste kosten, bij een Full Operational Lease contract hoeft de gebruiker alleen de brandstof te betalen naast het maandtarief.

Bij een shortlease contract van Select Car Lease betaalt u een vast bedrag voor een korte looptijd. Het betreft een Full Operational Lease voor zowel particuliere als zakelijke rijders. Zo blijven de kosten inzichtelijk en voorspelbaar.

Welke merken en modellen kan ik shortleasen?

Select Car Lease biedt een ruime keuze aan merken en modellen voor verschillende doelgroepen en toepassingen. Van een compacte stadsauto voor dagelijks stadsverkeer tot een luxueuze auto voor zakelijk gebruik en lange ritten, maar ook onze bedrijfsbussen en bestelwagens zijn via shortlease flexibel inzetbaar. Om de keuze eenvoudiger te maken kunt het beste starten bij het beschikbaar budget. Bij zakelijk shortleasen zal de werkgever een mobiliteitsbudget toekennen. Dit geeft u houvast bij de keuze van een geschikte auto.

Wanneer u de zakelijke auto ook wilt gebruiken voor privé ritten dient u rekening te houden met de bijtelling. Hoe lager de bijtelling hoe meer u zult besparen op de shortlease auto. Wanneer u kiest voor een elektrische auto zonder schadelijke uitstoot wordt er geen bijtelling gerekend, dit kan veel kosten besparen.

Is een shortlease anders dan een normaal lease contract?

Bij een standaard lease contract zit u doorgaans voor een lange periode vast aan dezelfde auto. Een shortlease contract bij Select Car Lease heeft een minimale looptijd van 1 maand, veel korter dus. U bent niet gebonden aan lange lease contracten zonder flexibiliteit of hoge afkoopsommen. U bepaalt zelf de periode voor het shortlease contract en kunt na afloop een andere auto kiezen.

Verder betreft het een Full Operational Lease, in de maandprijs zijn alle kosten zoals verzekering, wegenbelasting en onderhoud reeds inbegrepen. U hoeft alleen nog maar de kosten voor de brandstof te betalen. Zo weet u precies wat u tijdens de looptijd aan kosten maakt.

Wat houdt "Full Operational Lease" in?

Deze lease vorm was voorheen vooral gericht op zakelijke gebruikers, nu kiezen particuliere automobilisten ook steeds vaker voor een Full Operational shortlease contract. Bij deze shortlease overeenkomst zijn de operationele kosten opgenomen in het maandtarief. Dit zijn o.a.

 • Verzekering
 • Rente
 • Banden
 • Onderhoudskosten
 • Wegenbelasting
 • 24-uurs alarmcentrale
 • Vrije kilometers per maand naar keuze
 • Standaard luxe uitvoering

Door te kiezen voor een Full Operational Lease bij Select Car Lease heeft u direct overzicht op de kosten, u komt niet voor verrassingen te staan. Voor zakelijke shortlease is het financieel zeer aantrekkelijk omdat de auto niet meegeteld wordt op de activa in de administratie. Er is geen sprake van balansverlenging of restwaarde van de auto.

Voor particulier shortleasen biedt het direct inzicht op de kosten. U heeft geen onvoorziene kosten zoals reparatie bij slijtage of een ongeval. De verzekering is All-Risk. U betaalt alleen nog de brandstof en kunt direct gaan rijden.

Wat is beter, een auto op benzine of diesel?

Vroeger was het antwoord op deze vraag eenvoudig; hoe meer kilometers u rijdt, hoe interessanter een diesel auto rijden wordt. Dit is niet altijd meer het geval. Het beste kunt u contact met ons opnemen voor begeleiding in deze keuze. Vergelijk auto’s in dezelfde categorie en bepaal op basis van uw rijgedrag welk type brandstof het goedkoopste is in gebruik.

Bij Select Car Lease kunt u ook een aantal elektrische auto’s leasen. Deze auto’s hebben zeer lage kosten per kilometer in vergelijking met benzine en diesel auto’s. De shortlease tarieven liggen doorgaans wel wat hoger, en u moet rekening houden met opladen. Wanneer u twijfelt kunt u contact opnemen met onze helpdesk. Omdat shortlease contracten een korte looptijd hebben kan dit een uitstekende optie zijn om te kiezen voor een elektrische auto.

Kan ik ook shortlease occasions kopen?

Select Car Lease heeft regelmatig interessante jonge occasions beschikbaar voor de verkoop. Het betreft jonge auto’s in uitstekende staat die vaak luxueus zijn uitgevoerd. Het kopen van een occasion kan heel aantrekkelijk zijn om de volgende redenen:

 • U koopt een auto uit ons wagenpark. Wij kennen de exacte historie van de auto, we hebben alle gegevens over onderhoud en eventuele reparaties.
 • Elke occasion van Select Car Lease is uitstekend onderhouden.
 • Veel modellen zijn luxueus uitgevoerd omdat shortlease auto’s vaak worden gebruikt voor zakelijk gebruik.
 • Er zijn geen tussenkanalen waardoor u verzekerd bent van een zeer scherpe occasion prijs.

Wat is een shortlease contract?

Een shortlease contract is een combinatie van een auto huren en een auto leasen, waarbij de voordelen van beide contracten samenkomen. Een auto huren biedt veel flexibiliteit maar is relatief duur, een Full Operational lease contract is goedkoper op maandbasis maar brengt veel verplichtingen met zich mee. Met een shortlease contract van Select Car Lease heeft u een grote vrijheid met de scherpe tarieven van leasen.

Omdat Select Car Lease naast nieuwe auto’s ook een eigen wagenpark heeft met jonge shortlease auto’s kunt u vaak al binnen enkele uren de weg op. Naast de auto leveren we ook de volledige service waarvan veel diensten al in de standaard maandprijs zijn inbegrepen. Daarnaast zijn er ook aanvullende opties om het shortlease contract geheel af te stemmen op uw wensen. Door het ruime aanbod aan merken en modellen is er altijd een auto die bij u past.

Wat krijg ik voor het maandelijkse shortlease tarief?

Select Car Lease biedt een standaard shortlease pakket waarbij veel diensten reeds inbegrepen zijn. Los van de opties om uw contract geheel af te stemmen op uw voorkeuren kunt u standaard gebruik maken van deze diensten:

 • Een vooraf bepaald aantal vrije kilometers op basis van uw rijgedrag.
 • De wegenbelasting voor de gekozen auto.
 • Een All-Risk verzekering voor optimale veiligheid.
 • De afschrijving is reeds verrekend in het maandtarief.
 • De slijtage en het eventuele onderhoud aan de banden zijn inbegrepen.
 • Reparatie en onderhoud van de auto in een professionele garage.
 • Eventueel vervangend vervoer bij uitval of onderhoudswerkzaamheden.

U hoeft dus alleen nog maar te tanken en u kunt zorgeloos de weg op. Naast de standaard dienstverlening bieden we ook opties op maat. Neem contact op voor alle mogelijkheden.

Hoe lang is de looptijd van een shortlease auto?

Het grote voordeel van shortleasen is de korte contractduur, u gaat dus geen langlopende verplichtingen aan. De minimale contractduur ligt op 1 maand met een maximum van 24 maanden. U kunt het shortlease contract vastleggen voor:

 • 1 maand
 • 2 maanden
 • 3 maanden
 • 4 maanden
 • 5 maanden
 • 6 maanden
 • 12 maanden
 • 18 maanden
 • 24 maanden

Naast de keuze in looptijd kunt u ook het aantal kilometers per jaar laten vastleggen. Dit varieert van 10.000 km op jaarbasis tot 40.000 km op jaarbasis. Wanneer u de keuze afstemt op uw rijgedrag komt u achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan.

Na afloop van het shortlease contract levert u de auto weer in en u heeft geen verdere verplichtingen meer. U kunt bijvoorbeeld weer een volgende auto uitkiezen bij Select Car Lease die aansluit op uw huidige situatie en behoefte.

Kan ik de auto verder uitbreiden met extra opties?

Elk shortlease contract biedt alle diensten die behoren tot normaal gebruik van de auto. Denk aan vrije kilometers, de wegenbelasting, een All-Risk verzekering, de afschrijving, onderhoud en reparatie aan de auto inclusief de banden en vervangend vervoer wanneer dit nodig is. Daarnaast kunt u kiezen voor aanvullende opties.

Voor zowel zakelijke als particuliere automobilisten bieden we een breed scala aan aanvullende diensten, u kunt uw contract op maat laten samenstellen. Denk hierbij aan zaken als navigatie in de auto en winterbanden voor extra veiligheid. Neem contact op met de adviseurs van Select Car Lease voor het complete aanbod aan extra opties.

Wat krijg ik voor het maandelijkse shortlease tarief?

Select Car Lease biedt een standaard shortlease pakket waarbij veel diensten reeds inbegrepen zijn. Los van de opties om uw contract geheel af te stemmen op uw voorkeuren kunt u standaard gebruik maken van deze diensten:

 • Een vooraf bepaald aantal vrije kilometers op basis van uw rijgedrag.
 • De wegenbelasting voor de gekozen auto.
 • Een All-Risk verzekering voor optimale veiligheid.
 • De afschrijving is reeds verrekend in het maandtarief.
 • De slijtage en het eventuele onderhoud aan de banden zijn inbegrepen.
 • Reparatie en onderhoud van de auto in een professionele garage.
 • Eventueel vervangend vervoer bij uitval of onderhoudswerkzaamheden.

U hoeft dus alleen nog maar te tanken en u kunt zorgeloos de weg op. Naast de standaard dienstverlening bieden we ook opties op maat. Neem contact op voor alle mogelijkheden.

Zijn er speciale shortlease acties voor personenwagens?

Bij Select Car Lease bieden we een ruime keuze aan merken en modellen. Onze standaard contracten bieden reeds alle kenmerken voor dagelijks gebruik, en u kunt elk shortlease contract volledig naar eigen voorkeur laten configureren. Van tijd tot tijd bieden we speciale acties op geselecteerde modellen of optiepakketten. Bij Select Car Lease leveren we altijd maatwerk. Zo krijgt u de auto die het beste bij u past, op basis van al uw specifieke wensen, op basis van de beste prijs.

Naast ons uitgebreide aanbod in shortlease contracten verkopen we ook regelmatig jonge occasions. Houdt onze plaatsingen op de website goed in de gaten voor scherpe aanbiedingen. Heeft u specifieke voorkeuren voor shortleasen? Neem dan gerust contact met ons op, we maken graag een aanbod op maat voor u.

Zijn er speciale shortlease acties voor bestelauto’s?

Omdat we veel zakelijke klanten bedienen is er een grote vraag naar grotere auto’s en bestelauto’s. Ook voor dit soort vervoer kunt u terecht bij Select Car Lease. We bieden een aantal aantrekkelijke bestelauto’s die op basis van onze flexibele shortlease contracten beschikbaar zijn. Met deze overeenkomst bepaalt u zelf de looptijd waardoor u niet langdurig vastzit aan een bestelauto. De minimale looptijd van een shortlease contract is slechts twee maanden, u kiest zelf voor het aantal kilometers dat u denkt te gaan rijden.

Voor shortlease bestelauto’s bieden we ook extra diensten zoals navigatie. Dit wordt doorberekend in de vaste maandprijs zodat u precies weet wat de vaste lasten zijn. Voor zakelijk gebruik leveren we altijd een oplossing op maat, zo kunt u bezig zijn met ondernemen, terwijl wij ons bezig houden met uw mobiliteitswensen.

Is er een bijtelling voor een shortlease auto?

Wanneer een zakelijke auto ook wordt gebruikt voor privé gebruik wordt dit voor de Belastingdienst beschouwd als loon in natura, de werknemer moet hier belasting over betalen. Ook bij shortlease contracten geldt deze bijtelling, tenzij u sluitend bewijs heeft dat er minder dan 500 kilometer aan privé kilometers op jaarbasis is afgelegd.

De hoogte van deze bijtelling wordt gebaseerd op het type auto. Auto’s die milieuvriendelijker zijn zoals elektrische auto’s hebben een lagere bijtelling. De netto bijtelling wordt gebaseerd op de waarde die de auto heeft, het percentage van de bijtelling en de belastingschijf voor de inkomstenbelasting. Wanneer er sprake is van een eigen bijdrage wordt dit vooraf in mindering gebracht.

Houd er dus rekening mee dat bij een shortlease contract voor zakelijke rijders de bijtelling voor privé gebruik ook van toepassing is.

Hoe kan ik de bijtelling berekenen voor een shortlease auto?

Het is mogelijk om online de bijtelling vooraf te berekenen, zo komt u later niet voor verrassingen te staan. De bijtelling voor een shortlease auto is van toepassing wanneer u een auto voor zakelijk gebruik ook privé gaat rijden. Om bij zakelijke auto’s deze bijtelling te voorkomen bij minimaal gebruik dient u een rittenadministratie bij te houden. Het maximaal aantal privé kilometers zonder bijtelling ligt op 500 kilometer op jaarbasis.

Waar meld ik schade aan of diefstal van mijn shortlease auto?

Het is nooit prettig om schade aan uw auto te hebben, ook niet bij een lease auto. Bij diefstal van de auto is het ongemak nog veel groter. Bij een ongeval, schade of diefstal van een shortlease auto van Select Car Lease neemt u zo snel mogelijk contact op met de alarmcentrale. Deze centrale is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bij schade of pech langs de weg zullen we deze direct proberen te verhelpen. Mocht het niet mogelijk zijn direct uw auto te repareren zal er een vervangende auto beschikbaar worden gesteld.

Elke shortlease auto van Select Car Lease is standaard All Risk verzekerd, u kunt dus met vertrouwen de weg op. Neem bij problemen contact op met onze alarmcentrale, we zullen direct de nodige maatregelen treffen. Voor alle voorwaarden en dekkingen kunt u contact opnemen met onze helpdesk.

Wat moet ik doen bij pech langs de weg?

Hoewel het bij jonge auto’s gelukkig niet vaak voorkomt is het mogelijk dat u langs de weg komt te staan. Geen nood, u belt direct met onze 24-uurs alarmcentrale en u wordt snel geholpen. Wanneer het euvel niet ter plekke te verhelpen is wordt u voorzien van vervangend vervoer. Bij Select Car Lease staat u er nooit alleen voor!

Bij elke shortlease auto wordt standaard een zeer uitgebreid pakket aan diensten geleverd waaronder een pechhulpdienst, een 24-uurs alarmcentrale, een All-Risk verzekering, reparatie en onderhoud aan uw wagen inclusief de banden. Zelfs de wegenbelasting en afschrijving van de auto zijn in de standaard prijs inbegrepen. Zo kunt u elke dag weer met een gerust hart de weg op.

Wat moet ik doen als er een terugroepactie is voor mijn shortlease auto?

Het kan voorkomen dat een automerk een terugroepactie ofwel recall voert voor een specifiek merk of type. Wanneer dit het geval is worden we daar als eigenaar van het wagenpark direct van op de hoogte gesteld. We zullen vervolgens zo snel mogelijk met u contact opnemen. Net als bij een eigen auto kunt u vervolgens een afspraak maken bij een geautoriseerde dealer waar het euvel verholpen zal worden. In de meeste gevallen zal de dealer een vervangende auto ter beschikking stellen.

Hoewel een terugroepactie niet vaak voorkomt is het wel van belang dat u hier gehoor aan geeft, wanneer u dit niet doet kan dit gevolgen hebben voor de verzekering. Select Car Lease is de eigenaar van uw shortlease auto, we doen ons best om eventuele problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Ik moet de shortlease auto inleveren, hoe werkt dat?

Aan elk shortlease contract komt een eind, ook bij Select Car Lease. Er zijn drie manieren om uw auto te retourneren:

 • U levert zelf de auto in: U komt zelf naar onze locatie en levert persoonlijk de auto in. U ondertekent het inname document en de auto wordt direct onderzocht op eventuele gebreken. U hoeft zelf geen transportkosten te voldoen.
 • We halen uw auto op: De beheerder bepaalt de locatie, vervolgens wordt de auto gecontroleerd op eventuele schade door één van onze medewerkers.

Bij het inleveren van een auto voor zakelijk gebruik dient u na te vragen bij de wagenparkbeheerder wie de inname verzorgd en wie zal tekenen.

Kan een bedrijf ook een shortlease contract afsluiten bij Select Car Lease?

Jazeker, Select Car Lease biedt shortlease contracten aan voor zowel particuliere als zakelijke automobilisten met een looptijd van minimaal 1 maand en een maximum van 24 maanden. Dit zijn de voordelen van zakelijke shortlease:

 • Korte looptijden, dus een hoge flexibiliteit.
 • Tarieven die aanzienlijk lager liggen dan normale autoverhuur.
 • Interessant voor de financiële administratie en zonder restwaarde.
 • Altijd maatwerk dus de perfecte auto voor uw doelstellingen.
 • Regelmatig interessante acties voor zakelijke rijders.

Bekijk direct alle beschikbare auto’s of neem contact op met onze helpdesk voor meer informatie en een passende offerte.

Kan een bedrijf ook een auto huren bij Select Car Lease?

Een zakelijke auto leasen kan interessant zijn voor de administratie, bij een Full Operational lease wordt ook het onderhoud en de operationele kosten direct in het tarief meegerekend. Helaas is een lease contract minder flexibel wat het voor een dynamische organisatie minder geschikt maakt. Een zakelijke auto huren biedt meer flexibiliteit maar wel met hogere kosten.

Een shortlease overeenkomst voor zakelijke mobiliteit biedt het beste van twee werelden; scherpe lease tarieven met de flexibiliteit van huren. U kunt een zakelijke auto of bestelwagen shortleasen vanaf twee maanden, tegen tarieven die vergelijkbaar zijn met langlopende lease contracten op basis van een Full Operational dienstverlening. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op, of bekijk direct het aanbod aan zakelijke shortlease auto’s en bestelwagens.